Drobné listopadové změny v aplikaci Včelka

Milí pedagogičtí uživatelé Včelky,

venku už se pomalu chystá příroda k zimnímu spánku, ale Včelka je stále pilná a ani chvilku ve své práci nezahálí. Připravili jsme tak pro vás v následujících listopadových týdnech několik uživatelských změn. Není se čeho obávat, tyto změny budou přicházet postupně a vždy jsou k vašemu prospěchu.

Naší prioritou je vylepšovat Včelku tak, aby se vám v ní pracovalo lépe, snadněji a přehledněji. Abychom předešli nečekanému překvapení z vaší strany, rozhodli jsme se tyto změny shrnout a zpřehlednit v následujícím seznamu.

 1. Drobná úprava sekce PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACE

První viditelnou změnou je úprava samotného přihlašování a registrace.

přihlášení01
Hlavní stránka aplikace Včelka
přihlášení0
Přihlášení – první krok – zadejte svůj přihlašovací e-mail
Registrace nového uživatele
Registrace nového uživatele

2. Kosmetická změna sekce VŠECHNA CVIČENÍ

Jak napovídá sám titulek, tato změna je pouze povrchová. Upravili jsme vzhled této sekce a poskytli vám možnost náhledu na jednotlivá cvičení bez toho, aniž by bylo nutné na ně klikat. Šetříme tak váš čas.

Původní vzhled sekce VŠECHNA CVIČENÍ
Původní vzhled sekce VŠECHNA CVIČENÍ
kosmetická změna sekce VŠECHNA CVIČENÍ
Nový vzhled sekce VŠECHNA CVIČENÍ

3. NASTAVENÍ jednotlivých cvičení

Jistě víte, že ve Včelce můžete pomocí jednoduchého nastavení uzpůsobit jednotlivá cvičení tak, aby co nejlépe vyhovovala vašim potřebám.

Až donedávna Včelka rozlišovala u každého cvičení nastavení dvojí – samotné nastavení cvičení (tabulka zobrazující se před spuštěním daného cvičení) a nastavení obecné (nastavení, které se ukáže po stisknutí ozubeného kolečka „změnit nastavení“ v rohu spuštěného cvičení). Abyste mohli své rozhodnutí ohledně omezení / výběru obsahu změnit i v průběhu cvičení, rozhodli jsme se tyto dvě nastavení sloučit do jednoho jedinéhoVýsledné nastavení tedy najdete uvnitř daného cvičení a bude v něm možné měnit vše včetně výběru obsahu, tempa zobrazování, velikosti a barvy písma…

nastavení_vypnout
Nově sjednocené nastavení

 

Nabídka nastavení se nyní nově zobrazuje sama po spuštění daného cvičení. V případě, že vás tato automatická pomoc jakkoliv obtěžuje, je možné tento krok trvale vypnout. Stačí v této tabulce nastavení vypnout možnost „vždy zobrazit nastavení“ (posunout posuvník do polohy OFF). Po tomto kroku se vám nastavení již automaticky nabízet nebude.

4. Sjednocení stránky ÚVODNÍ OBRAZOVKA

Pro větší přehlednost a tedy i vaše větší pohodlí jsme sjednotili také stránku úvodní (výchozí) obrazovka, která na vás čeká po přihlášení se pod učitelským účtem do Včelky.

Úvodní obrazovka - učitelský účet
Nová úvodní obrazovka – učitelský účet

 

Jelikož budou změny v aplikaci Včelka nastávat postupně, bude postupně doplňován také jejich seznam.

 

Děkujeme, že společně s námi bojujete v boji za čtenářskou gramotnost!