NOVINKA: Zadáváme úkoly celé skupině dětí!

Včelka tým v domácí karanténě nelenil, pilně zvedal telefon, pročítal e-maily a podporoval pedagogy i rodiče ve výuce na dálku. Každou radu i podnětný nápad jsme zaznamenali a nyní jsme tyto podněty proměnili v jednu velkou užitečnou funkci!

Třídy ve Včelce!

Zajímá vás, jak na to? Je to velice jednoduché! Shlédněte dvě krátká videa, která k tématu „třídy ve Včelce“ připravila Mgr. Martina Štikarovská, a nahlédněte do seznamu tzv. často kladených otázek!

 VIDEO NÁVOD: Jak vytvořit třídu a přidat do ní žáky?

VIDEO NÁVOD: Jak hromadně zadat vhodná cvičení celé třídě?

Často kladené otázky!

→ OTÁZKA: Jak vytvořit novou třídu?

  1. Přihlaste se do svého učitelského účtu na www.vcelka.cz
  2. Po přihlášení uvidíte na hlavní stránce nové modré tlačítko Přidat třídu – na toto tlačítko klikněte
  3. Po kliknutí se vám objeví políčko pro název třídy – pojmenujte svoji novou třídu a potvrďte
  4. Nová třída je vytvořena, dalším krokem bude nyní přidat / vytvořit žáky

→ OTÁZKA: Jak přidat do třídy žáky?

  1. Pod svou třídou klikněte vpravo na tlačítko Nastavení třídy
  2. V sekci Žáci máte dvě možnosti – pokud máte žáky (čtenáře) vytvořeny již z dřívějška – klikněte na Přidat existujícího žáka a z nabídky vyberte konkrétního žáka
  3. Pokud nemáte žáky vytvořeny – klikněte na Vytvořit nového žáka – vepište jméno žáka a vyberte mu ikonu
  4. V dalším kroku Přidejte dohlede-mail rodiče daného žáka, v sekci Oprávnění zaškrtněte spustit cvičení aj. a potvrďte tlačítkem Pokračovat (tento krok je důležitý pro to, aby žák mohlo pracovat i doma) – nový žák byl automaticky přidán do třídy

→ OTÁZKA: Jak vytvořit celé své třídě seznam cvičení?

  1. Pod názvem vybrané třídy kliknete na tlačítko Upravit cvičení
  2. Zde můžete vybrat cvičení buď Podle vzorových seznamů – př. zdatný prvňák, nebo v sekci Upravit jednotlivá cvičení klikněte na Přidat cvičení – zde můžete požadovaná cvičení vybrat ručně z vám známé sekce Všechna cvičení

→ OTÁZKA: Jak je možné, že mohou se Včelkou pracovat žáci doma?

Díky přidanému dohledu. U každého čtenáře můžete přidat dohled (rodiče nebo specialisty). Pokud vyplníme e-mail rodiče žáka a povolíme zde možnost – spustit cvičení, dorazí tomuto rodiči na e-mail upozornění, že může díky vám používat Včelku (a jak začít). Poté co se do Včelky pod svým e-mailem přihlásí nebo registruje, uvidí svého čtenáře a bude procvičovat cvičení, která učitel vybral.

obr4

→ OTÁZKA: Jak vidí Včelku žáci?

Vaši žáci (a jejich rodiče) vidí Včelku podobně jako vy, nemají však učitelský účet, proto nemohou cvičení v rámci své třídy měnit (sobě ani spolužákům). Nemusíte se proto bát, že by vám práci pro skupinu žáků někdo měnil nebo dokonce smazal. Toto oprávnění máte pouze vy sám.

rodic_1

Věříme, že vám tato funkce pomůže v současné situaci využívat Včelku ještě snadněji a efektivněji!

V případě, že byste potřebovali s čímkoliv ohledně nové funkce tříd poradit či pomoct, kontaktujte naši podporu na e-mailu podpora@vcelka.cz či na telefonním čísle +420 799 512 123.

Včelka – Společně to zvládneme!